Välkommen till Imagine - Västra GötalandImagine Västra Götaland 2018

Nu är anmälan öppen för Imagine Sweden 2018. I Västra Götaland har vi öppen anmälan mellan 8 november och 14 januari! Missa inte chansen att vara med!

I Västra Götaland har fyra deltävlingar, ett music camp och en Regionfinal framför oss under våren 2018.

Turnéplan för imagine Västra Götaland 2018:

Deltävling 1 & 2: 10-11 Februari // Landvetter kulturhus, Landvetter

Deltävling 3: 17 februari //Kulturbruket på dahl, Mellerud

Deltävling 4: 24 februari //Biograf Park, Vara

Music camp: 9-11 mars // Uddevalla Kulturskola, Uddevalla

Regionfinal: 7 april //Folketshus, Uddevalla

 

För mer information: KulturUngdom.

Musik Direkt Rigg 2017


Mer info kommer...

Jury för 2018 kommer presenteras efter hand under hösten...

 
JURY ORDFÖRANDE:  

Alexandra Tortosa - Musiker, arrangör m.m.
Gitarrist i bandet The Tape som vann Imagine Sweden 2015. Har de senaste åren jobbat mycket inom folkbildning, Popkollo, Rebel Girls och som artistbokare och arrangör.
 
JURY: 
Adam Gozdzik är poet, rappare och sångare. Han är främst ena halvan i raveduon The Master Boys men har också medverkat på låtar med bl.a Hiphop-gruppen KKS. 2014 deltog The Master Boys i Imagine och Adam har sedan dess varit aktiv inom musikbranschen både som artist och arrangör. 
 
Pierre Nilsson är musiker och har studerat jazzmusiker vid musikhögskolan i Piteå. Kan ses och höras som trummis i göteborgsbaserade Josephi och piteåbaserade Symphy’o.
 
Lanja Rashid är musiker, arrangör och aktivist. Lanja är basist i banden Your Ciscock is Not a Peacock och Tilde Hjelm & The Desert Orchids . När hon inte spelar musik jobbar hon med att engagera ungdomar genom kultur som politiskt verktyg och som arrangör.
 
Olimpia Olsson är musiker och låtskrivare. Främst som kompositör och pianist i sitt band där modern jazz och improvisation står i fokus men även verksam i flera band i Göteborg samt det piteåbaserade Symphy’o. 

De övriga jurymedlemmar släpps efterhand.  
 
 

 

Huvudpris

Två akter på Regionfinalen i Västra Götaland väljs ut av juryn och åker till Imagine Sweden festival/Riksfinal i Uddevalla 9-12 maj!

Utöver detta finns det chans att spela till sig andra fina priser i samband med Regionfinalen.

Mer information kommer...

Projektledare Julia Wiel,
0723-243415
julia@kulturungdom.se

www.kulturungdom.se


Kommuner: 

Vara kommun

Melleruds kommun

Härryda kommun

Uddevalla kommun

 

Studieförbund: 

Sensus

Studiefrämjandet

NBV

ABFAndra lokala aktörer: 

Landvetter kulturhus, Landvetter

Park Bio, Vara

Kulturbruket på Dal, Mellerud

Folketshus, Uddevalla

Uddevalla Kulturskola, Uddevalla

Frilagret, Göteborg

 

Förra årets tre vinnare!

MAJOR BUSINESS

Bluesrock

Vi är bandet Major Business från Uddevalla och vi spelar funkinfluerad bluesrock. Vår uppsättning består av:
Sweet Vocals & Dirty Bass – Sanna Nyman
Bluesy Strat – Martin Lund
Funky Tele – Jesper Rafalski
Heavy Drums – Robert Mattsson
Bandet bildades i februari 2017 i samband med att vi anmälde oss till musiktävlingen Musik Direkt (Imagine Sweden). Efter att ha gått vidare i deltävling, semifinal och regionsfinal kommer vi vara en av de tre akter som representerar Västra Götaland i riksfinalen av Imagine Sweden 2017.
Vi som bildar Major Business träffades på gymnasiet Akademi Sinclair i Uddevalla. Innan bandet bildades spelade vi med varandra utanför skolan i ett år inför andra projekt. Major Business är vårt första projekt med egenskriven musik.

[/caption]

https://www.facebook.com/Major-Business-422459578086630/?ref=br_rs

 

RHINO

Hiphop

Rhino är en av den nya generationens mest hungriga rappare influerad av the golden era och den samtida independentvågen. Sedan debutsingeln 2014 har han sakta men säkert blivit till en självklar del av Göteborgs undergroundhiphopscen. Med många gigs och studiotimmar är Rhino redan en skicklig beatmakare med ett eget sound. Texterna handlar om kampen mot orättvisor och ojämlikhet, och hopp om förändring. Oavsett vad som händer, har du inte hört det sista av Rhino.

https://www.instagram.com/rhymeoceros/

 

AXA

FICK 2017 ÅRS ANDRA PLATS i Imagine Sweden riksfinal

Hiphop

Tävlande från Västra Götaland

Det senaste året har namnet GangShebang spridit sig som en löpeld. Tjejkollektivet drivs av artisten Peshi som själv har varit aktiv i den Svenska hiphopscenen sedan slutet av 90-talet. Med 20 år på nacken samt ett eget skivbolag sedan 22 års ålder bestämde hon sig för att skapa en plattform för nya generationens hiphop-tjejer.

Axa är en utav grupperna som blomstrat upp inom GSB kollektivet.
Gruppen består av artisterna Romish, Vera.K & Lilla Lou. Tillsammans levererar de ren odlad rap, redo att ta över Hiphop-Sverige.
 
 

Arrangeras av KulturUngdom

Västra Götaland                                                     Imagine Västra Götaland drivs av KulturUngdom som är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt. Du hittar oss på: www.kulturungdom.se Tel: 031-848880

Nyheter från Västra Götaland